My hilarious second day

Posted by MonkeyMan on July 2, 2012 in Élelmezésügyi Szakosztály, Önállósodási Bizottság |

Drágáim az úrban!

Azt ugye sejtitek, hogy ha beköltöztök valahova -önálló életet kezdtek-, miféle ádáz szörnyetegekkel kell leszámoltok időről időre. Igen sejtitek? Nem baj, leírom, különben semmi értelme az egésznek.

Ott hagytam abba, hogy zzzz… na most reggel ezt óhatatlanul egy ébredés követte. Álmatag csipákat kidörgölve kacsintok a déli napsugarakba, és látom, hogy a szobában oly mérhetetlen rendetlenség uralkodik, hogy szinte otthon érzem magam. Ebben a pillanatban szakad nyakamba az önállóság felemelő és áhíott édes íze. Rendrakás, Takarítás, Mosás, Főzés, Bevásárlás, Teregetés, Számlák, A gyereket megetetni, fürdetés. Büfi, pelus, elmenni a haverokkal focizni, inkább sör, nem kicsim, Igen persze igazad van, Szeretlek…. Hű előre rohantam, ez még nem az a költözködés. Egy szent: A konyha a lakás legfontosabb része.

Rendrakás a konyhában. Általánosságban ez nem lenne akkora feladat, ám! Képzelj el egy nagy halom ősöreg, és kevésbé vén holmit. ezekben fogunk főzni, sütni, salátát készíteni. Ám! Teljes káosz, egyik ajtó mögött egy törött bögre, a másik szekrényben egy edény füle. Amott a fiókban egy konzervnyitó, egyenesen NDK import, csak sajnos már se éle se fogója, de! alatta ott a bögre füle. Meg egy kés -van nyele, éle nincs. Annál inkább vág a vas lemez, ami keresztbe ékelődött egy n-edik szekrényben. És jobbra-balra átlósan edények poharak bögrék: használaton kívüli konyha. Lekuporodtam és elkezdtem szortírozni. Kell nem kell,  kamra, konyha -szekrény teteje. Találtam NDK-s robotgépet, NDK-s Piknikpoharat (összecsukható), NDK-s húsdarálót, NDK-sajtreszelőt, de ez már ’90 utáni. NDK-s alma passzírozót, NDK citromfacsarót, NDK műanyag tányért. (amúgy más is volt, de ha valami retró, tudod: az vagy NDK-s, vagy a 89 után került ide. Az meg nem retró)

Egy napig mosogattam pakolgattam, és valami mágia során rend, tisztaság, és béke szállta meg a konyhát. Jelenleg két üres szekrényünk van, induláskor mindegyikből folytak ki az edények. “Rend a lelke mindennek” raknám ki a hímzést a falra -háziasszony fakanállal, mellette tűzhely, a lábasból gőzcsap fel. Piros.
Álnok dolog tudom, de nem álltam le, a szobámat el kell rendezni valahogy, ez nem állapot. Uccu.

Ehj… inkább  főzök valamit. Ehhez nincs idegem.
Ünnepi vacsora -how to do it:

6 paradicsom
25 dkg darálthús
hagyma
sajt
bazsalikom
oregánó

valahogy így…

Díszítésként petrezselyem zöld, italnak egy jó hideg sör, és  ha a lakótársad fél, hogy nem lakik jól: piríts egy zsemlét szeletekre vágva.

A megadott mennyiségek két személyre szólnak. Egy adag a Dreyer-Maxim féle kalória táblázat szerinti élelmezési láncolat negyedik fokán állnak. Fogyasztása erősen javallott: késsel, villával.

Jó étvágyat!

Copyright © 2012-2024 HQ All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored HQ theme, v2.0.3, from BuyNowShop.com.