Kamisama no Memochou – Elsőre

Véget ért ugyan a Gosick, de aggodalomra semmi ok, a nyári szezonban sem fogunk detektív loli nélkül maradni. A Kamisama no Memochou – It’s the Only NEET Thing to Do (神様のメモ帳 – Isten jegyzetfüzete) napjaink Japánjában játszódik, és főszerepben egy éppen iskolát váltott srác, és egy gyenge, törékeny lány áll.

Kamisama no Memochou

Az első rész tulajdonképpen egy dupla epizód, amin ugyan meglepődtem, de helyeslem a stúdió döntését. Így ugyanis volt annyi játékidő, hogy a karaktereket és a környezetet rendesen be lehetett mutatni, és a történet is el tudták indítani. A főszereplőt akarata ellenére rángatják bele a csapatba, amiben több érdekes figura is van: egy srác, akit kicsaptak a középiskolából, egy srác, akit még nem csaptak ki, és egy srác, akiről meg nem mondanád, hogy [nem lövöm le a poént].

Az ügy felgöngyölítésére bevetnek kapcsolati tőkét (csajokat), kapcsolati tőkét (rendőröket) valamint kapcsolati tőkét (egy jakuza klánt), továbbá high-tech katonai felszerelést, és az internetet is. Az összefoglalását pedig Alice kíméletlenül mondja a szemébe annak, aki akár közvetetten is, de elindítója volt a szerencsétlenségnek.

A grafika szép, a zenét pedig olyan jól eltalálták, hogy már most várom az OST albumot. A beállításban kicsit sok a klisé, ha az ember így összeszedi, de menet közben teljesen élvezetes anime sorozat.