Legfrissebb bejegyzések RSS Hozzászólások mutatása | Billentyű parancsok

 • hummogo 14:09 on July 24, 2012 Permalink
  Címkék: , , mondocon   

  Igazából, ez a nyári con rövid volt és láthatóan kevesebben is voltak rajta, igaz arányaiban sokkal több cosplayest láthattunk. Ami meglepő volt, hogy a szokásosnál is több volt az „off-topic”. Először is a levetített film az Álomháború volt, Zack Snyder kevésbé erős alkotása, amelyet azonban kétségtelenül befolyásolt a keleti popkultúra is.
  A még mindig durván kötözködő, de ezúttal lenyűgöző előadást tartó Dobay Ádám témája a sci-fiben feltünő idegenek voltak, míg a terem egyéb részein egy asztal volt a Hatalom kártyának, egy a Mágus kártyának és egy a Star Trek/Wars kiállításnak.
  A magyar AMV felhozatal egy-kettőt leszámítva nem mondható erősnek, de a nemzetközi válogatás, mint mindig, lenyűgöző volt. MacGuruval elhatároztuk, hogy ősszel mi is indulunk, várjuk a zene, sorozat ötleteket.

   
  • hummogo 14:10 on július 24, 2012 Permalink | Válasz

   Ja, és nagyon sokan videóztak, szerintem benne leszek a tévében. (A háttérben. Egy villanásra. De akkor is…)

 • MacGuru 08:48 on April 11, 2012 Permalink
  Címkék: ,   

  A League of Legends nem igazán vág az oldal profiljába, de ahogy Ezreal járja a Haruhi táncot, azt mindenkinek látnia kell 😀

   
 • Ryuoku 16:19 on March 31, 2012 Permalink
  Címkék: ,   

  Hohoho! Gyorsabb voltam, mint MacGuru! 😀 ^^ Szóval ezekre az anime újdonságokra számíthatunk nyáron!:3 yami, jó olvasgatást!^^ http://static.neregate.com/2012/03/neregate.com-Summer-2012-Anime-v1.png
  MiezmiezMIEZ???? Éssss, IGEN! Fairy Tail Movie!!!!!! úúúúúúúúú!! >.<
  http://myanimelist.net/anime/12049/Fairy_Tail_(Movie) ^^
  http://www.youtube.com/watch?v=43Om8BqCIHY oh, yehh:)

   
  • Ryuoku 16:38 on március 31, 2012 Permalink | Válasz

   Az mi, hogy MALon van 3 ember, akinek a FT mozi már bent van a kedvencek között?:D … Mondjuk, megértem őket^^

 • MacGuru 20:15 on March 26, 2012 Permalink
  Címkék: , , Nisemonogatari   

   
 • MacGuru 22:25 on March 20, 2012 Permalink
  Címkék: , Higurashi no Naku Koro ni Kai   

  Oh, Rika,

  Szeretném, de nem tudom, hisz mi lenne akkor a maradék 20 részben, és a harmadik évadban…?

   
 • Ryuoku 19:04 on March 18, 2012 Permalink
  Címkék:   

  [spoiler] ” Azóta hét év telt el…” [/spoiler] LOOOOOL! Mi ez?? XDXD Azóta ezen nevetek! XD

  Fairy Tail 122. ep.
   
 • hummogo 23:04 on February 13, 2012 Permalink
  Címkék: Gossick   

  Nagyon érdekes befejezés ez a Gossicknak, de nem akarok spoilert lőni (habár valószínűleg mindenki látta már rajtam kívül). Az openingben az animés rétegeket ötletesen összemosták a széthajtogatós mesekönyv képeivel, így értelmet nyertek. A két főhős Holmes és Watson, megvariálva a szerelemmel végig viszik a sorozatot. A történet nem is nyomozások sorozata, hanem mesék, mondák értelmezése, afféle bölcsész munka, beletéve egy olyan rajzfilmbe ami szintén alkalmazza önmagán az elemezést (a lány értelmezik a szereplők szörnynek, tündérnek, farkasnak, stb…). De benne van a toronybazárt királylány motívum is például… A vége (azért had említsem meg mégis) sokakban fog hiányérzetet kelteni katarzis terén, de ha az ember bele gondol erre kellett kifutnia az egésznek.
  Megjegyzés: Általában két okostojás méri össze agyizomzatát, de a főhős itt annyira okos, hogy már önmaga ellen sakkozik 😀

   
 • MacGuru 11:34 on January 23, 2012 Permalink
  Címkék: ,   

  VisualNovel.hu

  Elindult hivatalosan is a VisualNovel.hu oldal, ami céljául tűzte ki, hogy összefogja a VN rajongókat és a játékok magyar fordításán dolgozó csapatokat és embereket. Ha egy játékkal kapcsolatban kérdésed van, vagy szeretnél te is tenni valamit, hogy egy visualnovel magyarul is elérhető legyen, nézz körül bátran az oldalon. 🙂

   
 • hummogo 19:57 on January 22, 2012 Permalink
  Címkék: Tiger & Bunny   

  Ami az első két rész után lenyűgöz a Tiger & Bunnyban az a két címszereplő viszonya. Az idősebb a naív, romlatlanabb látszólag tapasztalatlanabb és aki kevésbé van beilleszkedve. Ez egyszerűen zseniális húzás! (Kontra pl: 15 perc hírnév).

   
 • MacGuru 22:37 on December 5, 2011 Permalink
  Címkék:   

  Másodszor kezdtem bele a Haruhi mozifilmbe, de fizikailag lehetetlen, hogy még ma be is fejezzem. Amikor először próbálkoztam, akkor abbahagytam, mert olyan utalások voltak, amiket nem tudtam hova rakni. Most előkerült megint egy, úgyhogy megosztom mindenkivel:

  Mikor iszik Haruhi alkoholt?
  Kb. a film 16. percében kijelenti, hogy nem isznak alkoholt a karácsonyi rendezvényükön, mert megfogadta, hogy többet nem fog. Ez az utalás akkor érthető, ha az eredeti novellát olvasta valaki, mert az anime sorozatból kimaradt: amikor a szigetre mennek, akkor páran a csapatból (gondolom Haruhival az élen) mattrészegre isszák magukat, és utólag az SOS Brigád istennője ezt meglehetősen negatív élménynek könyveli el.
  Nah, akkor most már lehet hiányérzet nélkül nézni tovább. 😀

   
c
új bejegyzés
j
következő bejegyzés/hozzászólás
k
előző bejegyzés/hozzászólás
r
válasz
e
szerkeszt
o
hozzászólások mutatása/elrejtése
t
ugrás a tetejére
l
ugrás belépéshez
h
súgó
esc
mégse