MondoCon 2011 ősz

Csapatunk nagyja eljött az őszi MondoConra, és hummogovel feltett szándékunk, hogy élőben közvetítsünk mindenről, ami megtetszik nekünk. Terveim szerint fényképek is lesznek, bár sajnos rendes gép nincs nálam, úgyhogy a hivatalos fotósokkal nem fogjuk felvenni a versenyt.

Hatalmas töme a vásárcsarnokban, jó hangulat, kinyithatatlan pokis zaskó. To-LOVE-Ru endingre DDR, miközben a mangákat böngésszük.

A cosplay performance versenyen igényes jelmezek, és kicsit helyzethez nem illő filler a műsorvezetők részéről.

Sajnos nincs teleobjektívem 🙁

Dobay Ádám előadása jól indult feltéve, hogy nem a címben foglaltakat akarta hallani az ember. Az előadó nem sokat tudott a nyugati és keleti filmek viszonyáról, nem is beszélt róla. Ellenben elemzései, ha bonyolultak is, de érdekesek voltak.

Benéztünk 15 percre a yaoi kerekasztal beszélgetésre. Számomra meglepő módon a szakértők közt nem is egy srác van, és a nézők közt sem lógunk ki (annyira nagyon) a tömegből.
Első lépésben letisztázzák a yaoi és a BL kifejezések jelentéseit, és szóba került a nyugati „slash” stílus is. Utóbbi az animék stílusára építő írott mű, ahogy értem, de nem fogok helyettük cikket írni 🙂

Innét rohantunk vásárolni, aztán beültünk a Másodpercenként 5 centiméter első fél órájára. Utána meguntuk, és járkáltunk tovább a standok között, de ahogy hűlt a levegő, úgy fogytak az emberek, és laposodott a hangulat.
Végül 17:15 körül mi is elindultunk hazafelé.