Deadman Wonderland – ismertető

A történet úgy kezdődik, mint egy átlagos anime. Egy iskolában játszódik, ahol egy osztály a közelgő osztálykirándulásra készül, aminek a célja a Deadman Wonderland lesz, az ország egyetlen állami kézben lévő börtöne. Annyira nem kell meglepődni, hogy egy börtönbe kirándulnak, ugyanis ezen a helyen a rabok műsorokat adnak a látogatóknak.

A főszereplő, Igarashi Ganta, is ennek az osztálynak a tagja, két barátjával. Több célzás is van rá, hogy Ganta Tokióból származik, ahol a börtön is van, de azokról az időkről elvesztette az emlékeit.

A történet ott vesz egyedi fordulatot, amikor az osztályban megjelenik egy titokozatos vörös ruhás ember, és kegyetlenül lemészárolja az egész osztályt, kivéve Gantát. Hogy ezt mért tette, nem tudni, ahogy jött, el is ment.

Mivel Ganta az egyetlen túlélő, mindenki őt teszi felelőssé a gyilkosságokért, és ezért kerül hősünk is a Deadman Wonderlandbe, mint halálra ítélt. Így kezdődik el a számtalannyi próba a túléléséért, és Ganta bosszúja a barátaiért.

Szerintem eddig ez egy igen jó alkotás, a történet visz magával, sok érdekes szereplő van, és nekem a grafika is tetszik. Szerintem a néző még sok érdekes fordulatra számíthat, a múlttal és a jelennel is kapcsolatban. Ugyan több jelenethez is erős gyomorra van szükség, de az Elfen Lied óta tudjuk, hogy ha ezen túltesszük magunkat, akkor ez is hozzá ad az animéhez.